Hlavní obsah

Pokus o přebrodění Dyje se mladíkům nepovedl

Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Kuriózní případ řešili ve středu večer strážníci Městské policie v Břeclavi. Byli přivoláni k případu výletu party mladých lidí korytem řeky Dyje. Dopravním prostředkem ale nebyla loď, nýbrž terénní automobil ARO. "Chystáme se na sraz automobilů této značky, tak jsme si chtěli auto před odjezdem vyzkoušet v terénu," uvedl řidič vozu.

Foto: Tomáš Majliš

Závodní hotel a tělocvična ve Vítkovicích

Článek

S autem posádka sjela do koryta řeky po sjezdu, zřízeném pro potřeby příležitostné těžby usazeného písku pod jezem. Dokud jeli pouze po mělčině, auto se s vodou vypořádalo. Když se ale pokusili překonat celý proud, v místech s hloubkou kolem 120 centimetrů auto utopili.

"Přijela sem městská policie, která přivolala traktor. Traktorista ale zjistil, že je vysvobození vozu ve vzdálenosti asi patnácti metrů od břehu úkol nad jeho síly, tak odjel pryč. Až jako druhý přijel bagr," uvedl jeden z přihlížejících.

Také bagr ale při vyprošťování rumunského terénního vozu zapadl. Dno řeky je v místech události sice mělké, ovšem je pokryto silnou vrstvou naplaveného písku, který bagr svými koly vyhrnoval ven. Když se mu teprve za pomoci hydraulické lžíce podařilo vyprostit, vytáhl nakonec nepojízdné ARO dlouhým lanem.

Zaplatí pokutu

"Sepíšeme oznámení o přestupku. Řidič vozu porušil zákaz vjezdu, daný dopravní značkou před sjezdem do koryta. Případ ale předáme odboru životního prostředí Městského úřadu v Břeclavi, protože závažnější zřejmě bude porušení předpisu v oblasti vodního hospodářství," řekl Právu zasahující strážník městské policie.

Posádka auta se strážníky spolupracovala. "Co se dá dělat. Nedávno jsme s tím autem přijeli z berlínské Loveparade. Teď jsme si chtěli udělat zkoušku před další akcí," povzdechl si řidič. Nečekané finále nočního testu pro něj bude mít finanční následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám