Hlavní obsah

Pohledné ženy přiměly dva muže k natočení erotických videí. Pak byli vydíráni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydírání prostřednictvím erotického videa zažili v nedávné době dva muži z Liberecka. Vyděrači vyhrožovali zveřejněním, pokud nedostanou tisíce eur. Muži ale neposlechli a obrátili se na policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba případy se odehrály na sociální síti Instagram, kde muže oslovily pohledné ženy. V prvním případě šlo o brunetku, která po krátké konverzaci šla na věc. Spustila videohovor, na kterém čekala ve spodním prádle. Poté se svlékla a předvedla autoerotiku. Žena chtěla samozřejmě totéž i po muži.

„Poté, co ukončili videochat, obdržel zprávu o tom, že je jeho intimní video zálohováno, a pokud nezaplatí 5500 eur (asi 137 tisíc korun), bude rozesláno všem jeho kontaktům na Instagramu, rodinným příslušníkům a také zveřejněno na několika dalších sociálních sítích,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Muže to vyděsilo, ale peníze vyděračům neposlal. Sebral odvahu a celý případ nahlásil na policii.

Podobná věc se stala také dalšímu muži. Ten si na Instagramu psal s blondýnou, se kterou měl také videohovor. Pak po něm vyděrači chtěli 2000 eur (asi 50 tisíc korun). Nezaplatil a obrátil se na policii.

„Oba muži samozřejmě udělali dobře, že vyděračům žádné peníze neposlali, protože i kdyby zaplatili, jistotu, že se kompromitující nahrávka nedostane na veřejnost, nebudou mít nikdy. Jakmile se cokoliv dostane do internetového prostředí, zůstává to v něm navždy, a tudíž to může být zneužito kdykoliv,“ podotkla Baláková.

Seniora vydírali kvůli erotickým fotkám. Pachatelům dal 140 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám