Hlavní obsah

Podvodník se představil jako příbuzný, seniorka přišla o 140 tisíc

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Důvěřivost, které se snad nedá ani věřit, prokázala ve středu 82letá seniorka z Uničova na Olomoucku. Uvěřila muži, který se jí do telefonu představil jako rodinný příbuzný, a během chvíle přišla nejprve o 80 tisíc korun a pak ještě o dalších 60 tisíc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na telefon dvaaosmdesátileté ženy zavolal muž, který se představil jako rodina, a že potřebuje půjčit peníze. Paní uvěřila, že se jedná o příbuzného, a slíbila, že mu půjčí 80 tisíc korun,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Marta Vlachová.

Muž podle ní ženě vysvětlil, že si pro peníze nemůže přijít osobně, ale pošle kamaráda. Za chvíli u dveří zazvonil neznámý muž a sdělil, že si jde pro slíbené peníze. Žena mu je bez okolků vydala.

Za chvíli zvonil telefon u seniorky znovu. „Muž na druhém konci poděkoval za peníze a požádal, zda by paní ještě neměla několik tisíc. Ta sdělila, že má ještě 60 tisíc korun. Muž poděkoval a řekl, že to tedy bude stačit, a kamarád za chvíli zvonil u dveří. Během krátké chvíle tak zloděj bez práce a námahy přišel ke 140 tisícům korun,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám