Hlavní obsah

Podvodníci z Brněnska si nechali posílat peníze na své účty. Pak se divili, že je policisté našli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Moc rozumu nepobrala trojice podvodníků z Brněnska, která řádila na sociálních sítích. Výtečníci nabízeli věci, které ale neplánovali nikdy dodat. Od zájemců si nechali poslat na dva účty peníze a pak přestali komunikovat. Rafinovanost jejich akce tady ale skončila. K vlastním účtům totiž měli dispoziční právo, a tak nebylo pro kriminalisty těžké je odhalit.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Trojice takto na virtuálních tržištích „prodávala“ minulé dva týdny, přičemž si podle policistů přišla na zajímavý obnos.

„Dva muži a jedna žena pod různými jmény nabízeli k prodeji prostřednictvím sociálních sítí různé zboží. Zboží nedodali a přestali komunikovat,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Takto podvedli více než šest desítek kupujících, od nichž získali nejméně sto šedesát tisíc korun. Podvodníci ale udělali zásadní chybu. Získané peníze si nechali posílat na dva účty, k nimž měli dispoziční právo,“ dodal Malášek.

Pro kriminalisty pak už pak bylo snadné si pro překvapené podvodné prodejce dojít.

Agresor škrtil v Brně ženu, jeho kumpán chtěl dát strážníkovi pěstí

Krimi

Žena z Olomouce chtěla prodat vláčky, podvodník jí vyluxoval účty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám