Hlavní obsah

Podvodníci s investicemi připravili ženu z Náchodska o více než dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Na policisty z Náchodska se obrátila 68letá žena, která se stala obětí podvodu, když reagovala na nabídku výhodné investice do energetiky. Nejdřív se jí ozval muž, který s ní vyřídil první investici v řádu tisícovek korun, načež jeho komplic následně z ženy vylákal přístupové údaje k bankovnímu účtu. Pak přišla o miliony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Lucie Konečná. Žena podle ní reagovala na internetový reklamní odkaz, který sliboval zhodnocení peněz investovaných do akcií energetické společnosti.

„Nejdřív ji měl kontaktovat muž, který jí pomohl provést prvotní investici ve výši 5900 Kč, následujícího dne už ji měl kontaktovat další muž, kterému měla sdělit své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, a zároveň jí pomohl nainstalovat program Anydesk a další aplikace, čímž mu umožnila vzdálený přístup do svého počítače a mobilního telefonu,” zmínila mluvčí.

Pak už podvodníkům nic nebránilo v tom, aby manipulovali podle své libosti s penězi podvedené ženy, která tak přišla o celkem 2 210 000 korun.

Podvodník vylákal z ženy z Olomouce číslo účtu a PIN, přišla o desítky tisíc

Krimi

Kriminalisté případ vyšetřují jako podvod, za který hrozí až osmileté vězení.

Policie v souvislosti s případem varuje veřejnost, aby ohledně podobných podvodů byla obezřetná.

„Pachatelé propříště mohou použít i jinak nazvané investiční portály a nepatrně pozměnit i způsob spáchání činu, výsledek však bude stejný a poškozených bude dále přibývat,” dodala Konečná s tím, že nepřiměřeně výhodné nabídky investic budí podezření.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám