Hlavní obsah

Podvodníci chtěli na Slovensko prodat vrty s minerálkou Korunní

Právo, pab, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

V policejní pasti skončili ve čtvrtek před polednem dva podvodníci, kteří se neúspěšně pokusili slovenským podnikatelům prodat pozemky s vrty a přečerpávací stanicí k známé kyselce v Korunní na Karlovarsku, ke kterým přitom neměli vlastnická práva.

Foto: Policie ČR

Policie zatkla podvodníky, kteří chtěli prodat stáčírnu v Korunní, před obchodním domem v Karlových Varech.

Článek

Policie dvojici podvodníků zatkla před obchodním domem Interspar v Karlových Varech krátce po jedenácté hodině dopoledne. Poté se policisté vydali k domovním prohlídkám.

Podle informací Práva oba podvodníci, z nichž jeden je bývalým policistou z Chomutova, vymysleli podvod již před čtyřmi lety. Postupně od slovenských podnikatelů vylákali přes pět miliónů korun, jednak kupříkladu jako rezervační poplatek za předkupní právo a pak také jako odměnu za smlouvy o odběru minerálky obchodními řetězci. Přitom se celou dobu oháněli falešnými doklady, které měly přesvědčit slovenské podnikatele, že jsou díky vyhranému soudnímu sporu vlastníky pozemků v Korunní.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pozemky s vrty ve stáčírně v Korunní na Karlovarsku chtěli podvodníci prodat Slovákům.

Jejich skutečnými majiteli ale byla společnost Korunní kyselka. Slovenští podnikatelé ovšem získali pochybnosti o transakci a ve chvíli, kdy plánovali koupi pozemků od podvodníků, kontaktovali policii.

Ta na oba podařené podnikatele nalíčila past, která sklapla ve čtvrtek před obchodním domem Interspar. K zatýkání zřejmě došlo po předání kupní částky za pozemky s vrty a přečerpávací stanicí ve výši 45 miliónů korun. Policie se chce k případu vyjádřit až po zmiňovaných domovních prohlídkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám