Hlavní obsah

Podvod na trase Prostějov–Praha. Podezřelého zaznamenala kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdřív vylákal informace k platební kartě od ženy v Prostějově, peníze pak vybíral v Praze. Tak si měl počínat muž, kterého hledá policie, podezřelého zaznamenala kamera na bankomatu.

Foto: Policie ČR

Pátrání po muži kvůli podvodu

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Miluše Zajícová. Její kolegové z Prostějova po podezřelém pátrají od 5. března.

„Neznámý pachatel podvodně vylákal od poškozené informace k její platební kartě a peněžnímu účtu a poté z bankomatu na ulici Etiopská v Praze 6 provedl výběr hotovosti ve výši 20 000 Kč. Pachatel se pokusil provést další dva výběry, to se mu s ohledem na stanovený denní limit karty naštěstí nepodařilo,” upřesnila mluvčí.

Policie obvinila bývalou pracovnici úřadu vlády z podvodu za 8 milionů

Domácí

Policie případ prověřuje jako podvod, neoprávněné opatření platebního prostředku a neoprávněný přístup k počítačovému systému.

„Na přiloženém snímku je zachycen muž, který by mohl přispět k objasnění šetřeného případu a jehož totožnost se nám doposud nepodařilo odhalit. Proto se s prosbou o poskytnutí informací k tomuto muži obracíme na širokou veřejnost. Veškeré poznatky lze sdělit na bezplatnou linku 158 nebo je možné kontaktovat přímo policejního komisaře na tel. 974 781 355 v pracovní době od 7:00 do 15:00 hodin,” dodala Zajícová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám