Hlavní obsah

Podřízl známého, dohodl se na 13 letech vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dohodou o vině a trestu skončilo poměrně záhy pondělní projednávání loňské vraždy z pražského Žižkova. Obžalovaný Michael Klemper (29) přijal u pražského městského soudu návrh státní zástupkyně na třináctiletý trest ve vězení se zvýšenou ostrahou. Verdikt je pravomocný, obě strany se nakonec po dohodě vzdaly práva na odvolání.

BEZ KOMENTÁŘE: Michael Klemper u souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

„Obžalovaný dnes prohlásil svou vinu a tím se naplnila litera zákona s tím, že se s paní státní zástupkyní dohodli,“ konstatoval po vyhlášení rozsudku předseda senátu Kamil Kydalka. „Soud dospěl po poradě, že takovou dohodu lze schválit. Co se týká trestu, strany se na něm shodly,“ dodal.

Klemper zaútočil svým kapesním nožem na známého loni v srpnu na pražském Žižkově. Stalo se tak na lavičce na náměstí poté, co se s o tři roky mladším mužem pohádal.

Útočník pobodal na pražském Žižkově mladého muže. Ten zraněním podlehl

Krimi

Zasadil mu jednu dvanáct centimetrů dlouhou ránu do krku. Zatímco Klemper z místa činu utekl, muži se dostalo téměř vzápětí rychlé lékařské pomoci, byl převezen do vinohradské nemocnice. Tam byl sice okamžitě operován, druhý den ale zemřel na krvácivý šok, způsobený nadměrnou krevní ztrátou.

Další den poté se Klemper, po kterém policie vyhlásila pátrání, sám přihlásil na policii. Ta během několika hodin případ uzavřela a Klempera obvinila z vraždy.

Za tu mu hrozilo deset až osmnáct let vězení. Klemper musí také pojišťovně uhradit téměř sto padesát tisíc korun.

Dohodu o vině a trestu mezi státním zástupcem a obžalovaným umožňuje novela trestního zákoníku z loňského roku. Dohodu o vině a trestu je možné nyní uzavřít u všech trestných činů, tedy i u zvlášť závažných zločinů. Dohoda by měla ušetřit čas i náklady na soudní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám