Hlavní obsah

Podnikatel prodával pirátské kopie programů

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policie prověřuje 38letého majitele počítačové herny v Olomouci, který zřejmě porušil autorská práva, když nahrál do několika počítačů software legálně určený pouze pro jednu PC sestavu. Další kopie počítačových her a programů prodával zákazníkům za 150 korun.

Foto: Stanislava Dvořáková

Přehlídka 13 zaparkovaných Citroënů 2CV na Andrlově chlumu.

Článek

Policie zajistila při domovní prohlídce osm počítačů, několik desítek CD a další důkazní materiál. "Zajištěné věci byly předány znalci k provedení expertíz. Policie bude čekat na jejich výsledek. V případě, že se podezření potvrdí, bude zahájeno trestní stíhání pro trestný čin porušování autorských práv," uvedla v neděli mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Nevede účetnictví

Podnikateli však hrozí stíhání také kvůli nedovolenému ozbrojování a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Muži zákona totiž zjistili, že nevede žádné účetnictví a nalezli u něj pyrotechnické pomůcky - výbušky, iniciátory, dýmovničky a samopal.

"Samopal bude předán znalci, aby se vyjádřil, zda je znehodnocen a zda je znehodnocení dostačující," dodala Bednarčíková.

Anketa

Používáte pirátský software?
ano
45,6 %
ne
54,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 147 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám