Hlavní obsah

Podnapilý náměstek primátora obrátil auto na střechu

Právo, vor, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Náměstek karlovarského primátora, bývalý primátor a šéf místní ODS Petr Keřka v noci ze soboty na neděli podnapilý havaroval se soukromým vozidlem na hlavním silničním tahu mezi Karlovými Vary a Sokolovem. Sjel ze silnice a obrátil svého nissana na střechu. Policie mu v krvi naměřila přes jednu promile alkoholu.

Foto: Jana Bečková

Západ slunce nad parkem XXV. Aprille

Článek

Politik jel v autě sám a z nehody vyvázl bez vážnějšího zranění. Škoda na zdemolovaném vozidle byla vyčíslena na sto tisíc korun.

"K nehodě došlo v neděli kolem jedné hodiny na silnici 1/6 na kopci zvaném Jalovák. Řidič z nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku, kde se převrátil a skončil na střeše. Když přijela policie, choval se velmi slušně a dobrovolně se podrobil odběru krve. Při orientační dechové zkoušce ukázal přístroj 1,1 promile alkoholu," popsal nehodu zdroj, který má informace o stavu vyšetřování.

Podle něho policie případ kvalifikovala jako přestupek a po zadokumentování ho postoupí příslušnému správnímu orgánu k vyřízení. Keřkovi tak hrozí několikatisícová pokuta a může přijít i o řidičský průkaz.

Náměstek se kál

Samotný provinilec nehodu nepopírá. "Jel jsem asi stodesetikilometrovou rychlostí a v lesním úseku jsem mezi stromy u silnice zahlédl zvěř. To mě vylekalo a strhl jsem auto do příkopu a převrátil se. Byl jsem v šoku. Pomoc zavolal asi někdo z projíždějících řidičů," řekl Právu Keřka.

"Udělal jsem chybu. Mrzí mě to, ale stát se to může každému. Vím, že za to zaplatím. Je to pro mě další cenná zkušenost," kál se náměstek, který celou věc považuje za privátní záležitost. "S mojí prací to nemělo nic společného. Byl jsem u svých známých. Tam jsem odpoledne vypil tři desetistupňová piva a večer sedl za volant. Myslel jsem si, že už to bude dobrý," uzavřel Keřka.

Šéf krajské ODS a hejtman Karlovarského kraje Josef Pavel reagoval na Keřkovu nehodu překvapeně. "Znám ho jako člověka zodpovědného a pracovitého. Zaskočilo mě to," uvedl Pavel.

Zatím ale neví, zda se tím bude strana zabývat. "Každopádně je to nepříjemná situace. S panem Keřkou jsem o tom ještě nemluvil. Momentálně jsem na dovolené, takže nemám k nehodě podrobnější informace a nemohu říci, jestli z toho vyvodíme nějaké závěry," uzavřel Pavel.

Reklama

Výběr článků

Načítám