Hlavní obsah

Podivín z Vyškovska měl doma zbrojní arzenál včetně samopalu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

V telefonátu na linku 158 volající minulý týden policistům vylíčil, že jeho kamarád na Vyškovsku ve svém domě ukrývá množství nelegálně držených zbraní a že existují náznaky, že některou z nich hodlá použít.

Kriminalista Pavel Kříž u části nalezeného areálu nelegálně držených zbraníVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Na místo jsme vyslali útvar rychlého nasazení. Zásah proběhl naprosto profesionálně, takže se padesátiletý muž, který byl na místě zadržen, ani se nestačil pokusit o odpor,“ popsal policejní ředitel krajského ředitelství Leoš Tržil.

Senior v Praze pálil z křesadlové zbraně

Krimi

Jak vzápětí doplnil kriminalista Pavel Kříž, nešlo o plané udání. „V domě a na zahradě jsme postupně nalezli celkem 19 nelegálně držených zbraní. Včetně funkčního samopalu, pušky se zaměřovačem, revolverů, pistolí a dalších střelných zbraní. K tomu jsme odvezli na 900 kusů nábojů do těchto zbraní,“ popsal objevený zbrojní arzenál Kříž.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Část z arzenálu zbraní, které ve svém domě ukrýval muž z Vyškovska.

Svobodný muž, kterého v okolí považují někteří za rozporuplného podivína, nemá zbrojní průkaz. Živil se však jako člen ostrahy bezpečnostní agentury.

„Vyšetřování je zatím na počátku. Všechny zbraně musí projít důkladnými balistickými zkouškami, například i proto, aby se zjistilo, zda s některou nebyl spáchán trestný čin. Zjišťovat budeme rovněž jejich původ,“ doplnil Kříž.

Za nedovolené ozbrojování hrozí muži v případě odsouzení až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám