Hlavní obsah

Podezřelý batoh, pak divný barel. Policie zavřela Staroměstské náměstí v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Staroměstské náměstí v historickém centru Prahy v úterý odpoledne musela policie uzavřít kvůli dvěma podezřelým nálezům. Nejdřív pyrotechnik zkoumal batoh u pomníku Mistra Jana Husa, pak se našel podezřelý barel u mariánského sloupu.

Evakuace Staroměstského náměstíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

O zásahu policie informovala na síti X. „Policisté uzavřeli velkou část Staroměstského náměstí pro veřejnost. Důvodem je nález podezřelého zavazadla,“ uvedla policie.

Zavazadlo mělo ležet u bronzového sousoší památníku Mistra Jana Husa. Na místě zásahu byl vidět policejní pyrotechnik, který nesl v ruce batoh. Později se ukázalo, že se nejednalo o nic nebezpečného.

Tím ale akce neskončila, vzápětí totiž policie hlásila další podezřelý předmět, tentokrát barel s neznámou chemikálií u mariánského sloupu. Na něj se přijel podívat specialista chemik, načež se z toho vyklubala nádoba s vodou na zalévání kytek. Podezření ale zprvu vyvolaly technické značky na nádobě.

Zásah policie krátce před 17:00 ukončila – a život na značně frekventovaném a turisty vyhledávaném místě v srdci metropole se mohl vrátit do zaběhnutých kolejí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pyrotechnik na Staroměstském náměstí

Nález podezřelého zavazadla přerušil v Praze provoz tramvají

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám