Hlavní obsah

Pod zříceným lešením v Mariánských Lázních zemřel člověk

Právo, Novinky, Petr Nový, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně
Aktualizováno

Ve středu dopoledne se na stavbě u hotelu Centrální lázně v Mariánských Lázních zřítilo lešení. Pod troskami zemřel jeden z dělníků, který utrpěl smrtelná zranění. Další dva záchranáři po vyproštění převezli do nemocnice.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Pod lešením zahynul jeden dělník.

Článek

„Jeden měl poraněné rameno, druhý nohu. Byli převezeni na chirurgické oddělení,“ řekl mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta. Podle jeho slov byli všichni tři Poláci. Muže vytáhli ze sutin další dělníci, kteří přispěchali na pomoc. „Po příjezdu hasičů už byli mimo,“ potvrdil mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Zhruba čtyři metry vysoké lešení u objektu Nová Marie spadlo v délce asi 20 metrů, další část zůstala stát. Ve stejném úseku se utrhla římsa budovy. Na zemi zůstalo ležet až 15 tun materiálu.

„Lešení bylo ochranné, nikoliv pracovní,“ informoval Josef Irlvek, majitel lešenářské firmy. „Stálo tu dva měsíce,“ dodal. Dodavatelem prací je podle informací stavební firma Krak Chem. Hasiči prohledali sutiny a místo zajistili. Firma nechala svolat všechny dělníky, aby se zjistilo, zda nezůstal pod troskami ještě někdo další. To se nepotvrdilo.

„U nejvážněji zraněného proběhla resuscitace, muže se ale nakonec nepodařilo udržet při životě,“ zkonstatoval Hutta. Vrtulník, který letěl na místo, byl odvolán.

„V průběhu rekonstrukce se na postavené lešení zřítila římsa domu, která část lešení strhla na přilehlou komunikaci, 59letý cizinec utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedl k případu policejní mluvčí Pavel Valenta.

Místo a příčina nešťastné události je předmětem dalšího šetření. Objekt Nová Marie, bývalé Slatinné lázně, rekonstruují Léčebné lázně Mariánské Lázně.

Reklama

Výběr článků

Načítám