Hlavní obsah

Počkej, je to na plyn! Řidička u Blanska usnula, auto skončilo v plamenech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Dramatická situace zkomplikovala v úterý odpoledne provoz na již tak přetíženém tahu z Brna na Svitavy u Černé Hory na Blanensku. Řidička osobního auta tam při jízdě usnula a skončila se svým vozem v příkopu za svodidly. Auto na stlačený zemní plyn začalo po nehodě hořet.

Auto skončilo v plamenech. Video: Policie ČR

 
Článek

„Na místě dramatické situace zastavilo několik řidičů, mezi nimi i dva policisté a jeden dobrovolný hasič. Ti využili svých zkušeností, okamžitě zasáhli a začali situaci řešit,“ popsal situaci policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zkontrolovali hořící vozidlo, zda se v něm nikdo další nenachází, ošetřili krvácející řidičku a do příjezdu svých kolegů usměrňovali dopravu tak, aby auto na plyn, které mohlo vybuchnout, neohrozilo projíždějící vozidla.

Hasiči pak během zásahu na sebe volali, že auto je plyn. Nádrže těchto vozů jsou vybaveny pojistkami, které plyn v případě stoupající teploty, a tedy i tlaku upouštějí a on postupně odhoří. Stejně jako u benzinových ale hrozí riziko exploze.

Dům začal hořet při nabíjení autobaterie, dva lidé skončili v nemocnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám