Hlavní obsah

Dům začal hořet při nabíjení autobaterie, dva lidé skončili v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K požáru automobilu vyjížděli v pondělí ve večerních hodinách hasiči do obce Valy u Přelouče na Pardubicku. Než však dojeli, rozšířil se požár na celý rodinný dům. Evakuovány byly čtyři osoby, dvě z nich nakonec skončily v nemocnici.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár pravděpodobně vznikl kvůli závadě při nabíjení autobaterie

Článek

„Po oznámení vyjelo na místo pět jednotek. Při příjezdu se ukázalo, že nehoří pouze osobní automobil, ale plameny se již rozšířily na dům. Čtyři lidé museli být evakuováni mimo nebezpečí. Jedné osobě, která se nadýchala zplodin hoření, jsme poskytli kyslíkovou terapii. Nakonec si zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice dvě osoby,“ potvrdila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Nasazena byla přetlaková ventilace na odvětrání objektu. Hasiči dále vyhledávali skrytá ohniska požáru, která byla následně hašena.

Foto: HZS Pardubického kraje

Hořet začalo v pondělí večer

„Požár s největší pravděpodobností vznikl kvůli technické závadě při nabíjení autobaterie. Plameny zcela zničily automobil, dále zastřešení, okno i dveře rodinného domu a motocykl,“ vyjmenovala mluvčí Horáková. Škoda byla předběžně vyčíslena na 540 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši osm milionů korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Hořet začalo pravděpodobně při nabíjení autobaterie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám