Hlavní obsah

Rozplétání útoku v Písku: Pobodaný mladík sám útočil a Jana šířící zvěsti o Ukrajincích je muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Jihočeští kriminalisté rozpletli případ pobodání osmnáctiletého mladíka, ke kterému došlo 25. srpna na Mírovém náměstí v Písku. Mladík skončil se zraněním v hrudníku v nemocnici. Pobodat ho měl opilý šedesátiletý bezdomovec, kterého kriminalisté zadrželi. Mladík tvrdil, že ho muž napadl bezdůvodně. To se ale nepotvrdilo.

Foto: Policie ČR

Lživé příspěvky na internetu.

Článek

„Kriminalisté zjistili, že mladík doprovázený několika slečnami na bezdomovce odpočívajícího na lavičce slovně i fyzicky, konkrétně kopy, zaútočil. Když bezdomovce napadl podruhé, ten se v obavě o svůj život bránil a mladíka bodl nožem. Nikam neutekl, nezapíral a policistům vše doznal. Nyní čelí obvinění z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky a vyšetřován je na svobodě,“ řekla mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Pobodaný mladík, který celý konflikt bezdůvodně vyprovokoval, je obviněn z výtržnictví. Než kriminalisté celý případ objasnili, Pískem a po sociálních sítích se šířily různé informace. Mluvilo se o tom, že šlo o pokus o vraždu a má ho na svědomí muž z Ukrajiny.

Policisté obvinili muže, který zveřejnil lež o pokusu Ukrajince znásilnit dívku

Krimi

Jana nebyla Jana

„Šlo o nepravdivé informace,“ uvedla policejní mluvčí. Celý případ ještě zamotala žena, která, jak se ukázalo, byla vlastně muž. Ta svolávala na internetu nenávistný pochod „proti romským vagabundům z Ukrajiny, kteří v Písku mají volné pole k vraždám a násilnostem“.

„Anonymita internetu ale ženu neochránila a kriminalisté brzo zjistili, že pisatelka Jana je devětapadesátiletý muž z Písku. Ten se policistům přiznal a nyní je obviněn z přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod,“ dodala policejní mluvčí.

Všechny tři obviněné nyní čeká soud.

Foto: Policie ČR

Lživé příspěvky na internetu ohledně incidentu v Písku.

Další lež o Ukrajincích: Policie varuje před tvrzením o pobodání dvojice Čechů v Doksech

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám