Hlavní obsah

Pobodaný manžel žádal soud o osvobození své ženy

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Facky a tři bodné rány kuchyňským nožem přivedly 40letou Adelu Tyrnerovou z Klatov až před Krajský soud v Plzni, kde se v pondělí začala zpovídat z pokusu vraždy svého o osm let staršího manžela Jiřího. Poškozený muž ji však během dnešního líčení hájil a snažil se přesvědčit soud, aby manželku propustil.

Foto: Staré hrady
Článek

Podle obžaloby se pár osudný říjnový den loňského roku opil. Manželé se začali hádat. Spor vyostřený zkonzumovaným alkoholem vyvrcholil tím, že obžalovaná bodla svého muže do hrudníku, břicha a podpaží. Způsobila mu tím těžká zranění a jen rychlá lékařská pomoc mu zachránila život.

Pohádali se cestou z restaurace

Tyrnerová odmítla dnes svědčit a odkázala na své dřívější výpovědi v přípravném řízení. Tehdy uvedla, že inkriminovaný den vypili s manželem i se synem láhev Napoleona a pak se rozhodli, že navštíví ještě restauraci.

"Tam jsem usnula a potom jsme šli pěšky domů. Cestou jsme se pohádali, manžel mi dal facku, já mu ji vrátila. Doma mi dal v předsíni další. Pak už nevím, vzala jsem v kuchyni nůž, přetahovali jsme se o dveře a já jednou rukou máchala tím nožem. Vzpamatovala jsem se, až když jsem viděla krev," popisovala obžalovaná.

Přivolán hlukem přišel soused a zavolal záchranku, která zraněného manžela odvezla do nemocnice. "Nevím, že jsem ho třikrát bodla, ta facka mě vytočila, byla jsem rozčilená, pak jsem si sedla v kuchyni, byla jsem mimo," dodala Tyrnerová s tím, že manžela nechtěla usmrtit.

Pusťte ji domu, žadonil manžel

Podle svědků se manželé často hádali. Poškozený muž však dnes předvedl neočekávanou reakci. "Chtěl jsem vás poprosit, abyste ji pustili už domů. Vytrpěla si toho dost, ona to nechtěla udělat, neudělala to schválně," byla jediná slova, která byl schopen před soudním senátem vyslovit, a pak se rozplakal.

Ženě hrozí pobyt ve vězení v délce od 10 do 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám