Hlavní obsah

Po žebříku vylezl do bytu své matky, hrozí mu až tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až tři roky ve vězení hrozí 43letému muži ze Sokolovska, který v sobotu odpoledne vlezl po žebříku do bytu své 61leté matky žijící v Nejdku na Karlovarsku. Vzhledem k tomu, že matka, která v domě nebyla přítomná, nedala svému synovi povolení, aby do domu vstoupil, byl muž obviněn ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

„Když třiačtyřicetiletý muž zjistil, že se jeho matka v bytě nenachází, obešel dům, kde si všiml volně odloženého žebříku,“ popsal v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek. „Ten měl následně opřít o stěnu, čímž se dostal k oknu bytu své matky. Následně okno poškodil a dostal se do vnitřních prostor bytu,“ pokračoval mluvčí. „V bytě poté bez vědomí své matky zůstal do přibližně dvacáté hodiny večerní,“ dodal Bílek.

Podle informací Novinek nechce mít matka se synem kontakt, protože ten je dlouhodobě bez zaměstnání a bydlení. V bytě své matky zřejmě hledal především azyl, protože z bytu nic neukradl.

„Díky všímavosti jednoho z obyvatel domu byla na místo přivolána policejní hlídka z obvodního oddělení Nejdek, která na místě podezřelého muže zadržela,“ doplnil mluvčí policie, podle kterého mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Tedy pokud matka nakonec svolení se stíháním svého syna nepřehodnotí.

Seniorka svalila batole z odrážedla, bránící matku ztrestala justice. Zastal se jí Nejvyšší soud

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám