Hlavní obsah

Po útoku psa zemřel na Chlumecku pětiletý chlapec

– Lužec nad Cidlinou

K tragédii došlo v neděli odpoledne v Lužci nad Cidlinou na Chlumecku. Pětiletý chlapec podlehl zranění, které mu způsobil útok psa. Dítě zemřelo i přes veškerou přivolanou pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přes veškeré úsilí našich posádek, které na místě zasahovaly, včetně vrtulníku, bohužel nebylo vzhledem k rozsahu zranění možné dítěti pomoci,” uvedl Ivo Novák, mluvčí Záchranné zdravotnické služby Královéhradeckého kraje.

„Na místo byli přivoláni i naši interventi, aby pozůstalým poskytli pomoc,“ dodal Novák.

„Oznámení o smrtelném zranění dítěte v jedné z obcí na Chlumecku jsme skutečně obdrželi. V současné době ale nemůžeme veřejnosti poskytnout bližší informace, neboť je případ velmi čerstvý a vyšetřování je teprve na počátku,“ odmítl policejní mluvčí Jan Čížkovský blíže popsat k čemu došlo, zda pes patřil rodině zraněného dítěte nebo o jakou rasu zvířete šlo.

Podobný případ se naposledy stal v prosinci 2012 v Praze na Žižkově. Pes patřící rodině tam tehdy napadl a pokousal malé dítě, které na místě zemřelo. [celá zpráva]

V listopadu 2010 spadl čtyřletý hoch z balkonu rodinného domu na Přerovsku do kotce ke dvěma pitbullům. Než chlapce vytáhli, byl mrtev. V roce 2003 v Kovansku na Nymbursku zabil pes jeden a půl roku starou dcerku svého pána. Tříletý kříženec labradora a dobrmana dítě napadl, když si hrálo na dvorku u domu. V roce 1998 zemřel jedenáctiletý chlapec z Javorníku na Jesenicku hodinu poté, co ho pokousal jeho vlastní pes, čtyřletý bullmastif.

Anketa

Napadl vás někdy pes?
Ano
64,3 %
Naštěstí ne
35,7 %
Celkem hlasovalo 2868 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám