Hlavní obsah

Pes napadl v Praze batole, dítě zemřelo

– Praha

Tragédie se odehrála v pátek dopoledne v bytě v Praze na Žižkově, kde pes patřící rodině napadl jedenapůlročního chlapce, kterého kousl do krku. Dítě útok psa nepřežilo.

Pes napadl v Praze batole, dítě zemřeloVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

"Potvrzujeme, že jsme vyjížděli k tomuto případu," řekl Novinkám mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

"Vzhledem k věku dítěte a ohledům na rodinu se nebudeme k případu dál vyjadřovat," dodal.

Podle informací Novinek byl útočícím psem kříženec pitbullteriéra. Odvezla ho odchytová služba do útulku městské policie v pražské Troji, kde bude podroben vyšetření. Matka dítěte je v péči záchranářů. Okolí domu hlídají policisté.

"O tragédii jsem slyšela, sama mám malého pejska, ale že by v domě byly nějaké problémy se psy, o tom nic nevím," řekla Právu obyvatelka domu, kde k napadení došlo.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na místo napadení dítěte pitbulem v Praze 3 přijeli záchranáři, kteří už ale batoleti nemohli pomoc.

Podobný případ se v Česku stal například v roce 2003. V Kovansku na Nymbursku zabil pes jeden a půl roku starou dcerku svého pána. Tříletý kříženec labradora a dobrmana dítě napadl, když si hrálo na dvorku u domu. V roce 1998 zemřel jedenáctiletý chlapec z Javorníku na Jesenicku hodinu poté, co ho pokousal jeho vlastní pes, čtyřletý bullmastif.

Předloni v listopadu pak čtyřletý hoch spadl z balkonu rodinného domu na Přerovsku do kotce ke dvěma pitbullům. Než chlapce vytáhli, byl mrtev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám