Hlavní obsah

Po střetu sanitky s tranzitem dva zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sanitka pražské záchranné služby se v úterý před polednem srazila v Praze - Letňanech s tranzitem. Jela bez majáku a sirény. Při nehodě utrpěli dva muži z tranzitu zranění lehčího rázu. Posádka zdravotního vozu je v pořádku.

Foto: Ilona Salajková

Jan Kršík

Článek

"Sanitka předala pacienta do nemocnice a když se vracela na základnu, střetla se v Prosecké ulici s tranzitem," potvrdil mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Podle něj srážku patrně zavinil řidič záchranky, který právě vyjížděl z vedlejší ulice. "Tranzit jedoucí po hlavní totiž údajně blikal, jako by měl odbočit, nakonec ale pokračoval po hlavní," konstatoval Uhlíř.

Řidič a spolujezdec z tranzitu byli odvezeni na ošetření do nemocnice Bulovka s pohmožděninami a slabým otřesem mozku. Zdravotník a řidič sanitky si zase stěžovali na bolest zad a hlavy, ale podle Uhlíře se jim nic vážného nestalo. Nehodu na místě vyšetřuje policie, ovšem zatím nejsou známy výsledky dechové zkoušky na alkohol.

Vozy pražské záchranné služby byly v minulém roce zapletené do 40 dopravních nehod. Zhruba v polovině případů byla vina na řidiči záchranky. "Na to, že máme ročně 80 tisíc výjezdů, to není tak špatný výsledek," podotkl na závěr Uhlíř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám