Hlavní obsah

Po požáru zahradní chatky ve Zlíně našli hasiči pod troskami mrtvého člověka

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidský život si vyžádal noční požár zahradní chatky v městské části Zlín – Malenovice. Torzo těla našli hasiči na spáleništi při odklízení trosek. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Právu to sdělil v neděli mluvčí hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Chatka byla při požáru zcela zničena.

Článek

„Deset minut po půlnoci přijal operátor tísňové linky krajských hasičů informaci o možném požáru haly u cyklostezky vedoucí podél toku řeky Dřevnice v průmyslové části Malenovic. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Otrokovic, hasiči města Zlína z Prštného a dobrovolní hasiči z Malenovic,“ uvedl mluvčí.

Po příjezdu hasiči zjistili, že nedošlo k požáru průmyslové haly, ale zahradní chatky, která stála za ní.

„Plameny zachvátily chatku v celém rozsahu a bylo jasné, že její záchrana už není možná. Požárem zasažené dřevěné konstrukce se začaly postupně bortit. Na místo byly vyslány další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín s velkoobjemovou cisternou,“ konstatoval Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po likvidaci požáru začali hasiči rozebírat zbytky konstrukcí objektu a dohašovat jednotlivá ložiska hoření.

„Při odklízení trosek a prohrabávání požářiště bylo pod vrstvou zuhelnatělého materiálu nalezeno torzo lidského těla. Na místo události proto byli povoláni kriminalisté, kteří se připojili k vyšetřovateli zlínských hasičů,“ podotkl mluvčí.

V neděli v jedenáct hodin dopoledne ukončili vyšetřovatelé hasičů a policistů ohledání požářiště. „Možnost, že měl požár ještě další oběť, byla vyloučena,“ informoval Netopil. Výše škody způsobené při požáru byla podle něj odhadnuta na 100 000 korun. Tragický požár šetří policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám