Hlavní obsah

Po bitce v Kutné Hoře zemřel fotbalový fanoušek Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po potyčce v restauraci v Kutné Hoře zemřel 36letý fotbalový fanoušek. Podezřelému, o jehož vzetí do vazby rozhodne soud, hrozí za těžké ublížení na zdraví v případě prokázání viny a odsouzení až 16 let vězení, řekla policejní mluvčí Veronika Čermáková.

Foto: Ivan Blažek

Improvizované pietní místo vzniklo u vstupu do fanouškovského kotle, tedy u severní tribuny stadionu Viktorky.

Článek

Záchranná služba zasahovala v noci ze čtvrtka na pátek v centru Kutné Hory u jedné z restaurací u vážně zraněného muže. Jednalo se o šestatřicetiletého fanouška FC Victoria Plzeň. V pátek muž zemřel v pražské nemocnici ve Střešovicích.

Policie podala podnět na vzetí podezřelého do vazby, státní zástupce podnět akceptoval a podal návrh k soudu, který ještě musí rozhodnout, řekla mluvčí.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Veškeré okolnosti případu nyní vyšetřují středočeští krajští kriminalisté.

Před severní tribunou stadionu Viktorky v plzeňských Štruncových sadech, u vstupu do fanouškovského kotle, vzniklo improvizované pietní místo, na kterém hoří několik desítek svíček. Klub FC Viktoria Plzeň zveřejnil na sociálních sítích vzkaz:

„Viktoriánská rodina přišla o svého důležitého člena, fanouška Víta Kulhánka. FC Viktoria Plzeň vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a přátelům.“ Na stadionu se bude v neděli od 16.30 hrát ligový zápas se Slováckem. „Řešíme, zda památku fanouška uctíme minutou ticha. Pravděpodobně ano,“ řekl Právu v neděli dopoledne Václav Hanzlík. „Byl to člen kotle, jeden z těch, kteří jezdí na většinu zápasů,“ dodal.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám