Hlavní obsah

Po kruhovém objezdu v Prachaticích létaly bankovky. Řidič je posbíral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bankovky létající na kruhovém objezdu mohli vidět v polovině září řidiči v Prachaticích. Jeden z nich zastavil a posbíral je. Místo aby si je nechal, odvezl je na policii. Majitel ještě ani nevěděl, že je poztrácel.

Foto: Policie ČR

František Vastl dostal poděkování.

Článek

Řidič František Vastl z Prachatic si létajících bankovek všiml u výjezdu do ulice Nádražní. Okolo projela další tři auta, ale nezastavila. František Vastl dal výstražná světla a zastavil, aby peníze posbíral.

„Poté s penězi jel rovnou na policii v Prachaticích, kde nález odevzdal. Až zde zjistil, že se jedná o celkem 6500 korun,“ uvedla mluvčí policie Martina Joklová.

Ve stejný čas přišel na policii také další nálezce, který na stejném kruhovém objezdu našel peněženku, karty a doklady. Policisté majiteli věcí zavolali. Ten byl překvapený, protože o ztrátě cenností ještě neměl tušení.

Následně si uvědomil, že při tankování si dal peněženku na střechu a zapomněl na ni. Ředitel místní policie Pavel Bártík nálezci osobně poděkoval za jeho příkladný počin předáním děkovného listu a malého dárku.

Řidič během silniční kontroly v Prachaticích utekl. Jeho vůz pak naboural ten policejní

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám