Hlavní obsah

Po D1 kličkovala opilá cizinka. V autě vezla sedmiměsíční dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ silně opilé řidičky na D1 řešili v pondělí v noci policisté na Vysočině. Žena měla ve voze kojence, což ji nakonec uchránilo od noclehu na záchytce, celá věc však pro ni bude mít ještě dohru. O případu informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Na zjevně nestandardní jízdu vozu VW Golf s německou registrací, který projížděl po vysočinském úseku dálnice D1 v pondělí 18. září před půl jedenáctou večer, upozornil policisty prostřednictvím tísňové linky řidič jiného vozu. Zhruba o půl hodiny později týž hlas upozornil policisty, že řidička sjela na exitu Koberovice a zůstala tam stát.

„Podle vyjádření muže, který událost oznamoval a jel za podivně jedoucím vozidlem až na sjezd Koberovice, za volantem seděla silně podnapilá žena, která chtěla pokračovat v jízdě,“ uvedla Čírtková.

To už byla na místě hlídka. Policisté zjistili, že 37letá Slovenka trvale žijící v Německu s sebou veze sedmiměsíční dceru. Při dechové zkoušce na alkohol ukázal displej přístroje opakovaně hodnoty bezmála 2,8 promile. S tím řidička nesouhlasila a žádala o odběr krve.

Měl jsem dvě piva, řekl řidič se čtyřmi promile a nabídl úplatek

Krimi

„Vzhledem k tomu, že se ve vozidle nacházelo miminko, policisté na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu k posouzení jeho zdravotního stavu. Současně vyrozuměli pracovnici orgánu sociálně-právní ochrany dětí, protože bylo nutné postarat se o dítě v době, kdy budou ze strany Policie ČR s podnapilou řidičkou vedeny procesní úkony,“ popsala policejní mluvčí.

Pod dohledem úřednice

Policisté pak museli řešit i otázku, kde žena po odběru krve v pelhřimovské nemocnici stráví spolu s kojencem zbytek noci do doby, než vystřízliví. V dosahu totiž nebyl nikdo blízký, kdo by se dítěte ujal.

Nakonec řidička vystřízlivěla ve speciálním zdravotnickém zařízení v Jihlavě za zajištěného dozoru policie a dohledu sociální pracovnice. V úterý po poledni si pak převzala podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„S podobným případem nezodpovědnosti jsem se za dobu své služby u Policie České republiky nesetkal. V noci jsme hledali to nejlepší řešení zejména s ohledem na potřeby sedmiměsíční holčičky, protože pokud bychom zajistili pouze podnapilou řidičku, tak bychom ji umístili na protialkoholní záchytnou stanici. V tomto případě jsme museli po konzultaci s lékaři a sociální pracovnicí postupovat velice citlivě a opatrně,“ shrnul vedoucí velkoberanovského dálničního oddělení Jiří Chvátal.

Čerstvý vysokoškolák řádil na adaptačním kurzu na Písecku, napadl i policistu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám