Hlavní obsah

Čerstvý vysokoškolák řádil na adaptačním kurzu na Písecku, napadl i policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kovářov

Nelichotivě se v novém kolektivu uvedl 20letý mladík, který na adaptačním kurzu prvního ročníku vysoké školy udělal takovou výtržnost, že na něj museli zavolat policii. Kromě vulgárních nadávek do všech stran byl agresivní i fyzicky, když napadl policistu. Nadýchal 1,6 promile.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová. K incidentu došlo v noci na úterý v rekreačním středisku v obci Kovářov na Písecku, kde se byl stmelit kolektiv novopečených spolužáků prvního ročníku jedné z pražských vysokých škol.

O kterou se mělo jednat, případně, zda šlo o studenty humanitních, technických či uměleckých oborů, mluvčí neupřesnila. Nastartování pozitivních vztahů však neprobíhalo hladce, a tak na místě zasahovali záchranáři a po nich i policisté.

„Jeden z účastníků kurzu, který byl pod vlivem alkoholu, se choval tak, že ostatní měli obavy o jeho zdraví a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Mladík (2003) však kolegy z integrovaného záchranného systému slovně nevybíravě napadal, proto na místo vyjížděli zdravotníkům na pomoc také policisté,“ uvedla mluvčí.

Facky a střelba z airsoftové zbraně. Na Karlovarsku se utkali sokové v lásce

Krimi

Ani uniformy ale mladíka neodradily od dalšího napadání. A vulgární byl i vůči policejní hlídce.

„Kolem půl třetí ráno dokonce vyrazil policistovi svítilnu a fyzicky ho napadl. Policisté proti podezřelému použili donucovací prostředky, přiložili mu služební pouta a eskortovali ho na obvodní oddělení. Student nadýchal 1,65 promile a čekalo ho střízlivění v policejní cele,“ zmínila mluvčí s tím, že případ policie vyšetřuje jako násilí proti úřední osobě.

„Podezřelý se bohužel nevhodně choval i další den během výslechů u kriminalistů. Student si zkomplikoval již začátek svých vysokoškolských studií, možná by mohl zauvažovat o kurzu základů slušného chování,“ přidala komentář Ingrišová.

Muž na plzeňské poště nedostal důchod a dávky. Vyhrožoval, že pobočku podpálí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám