Hlavní obsah

Po bitce dvou bezdomovců v Sokolově zůstal jeden mrtvý

Sokolov

Na okraji Sokolova mezi garážemi u Jižního lomu zbil opilý bezdomovec jiného muže bez přístřeší tak, že ten svým zraněním i přes lékařskou pomoc podlehl. Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Lounska, kterého obvinili z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Policie na místě činuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Mezi dvěma garážemi v Sokolově měl v sobotu 18. června krátce po třetí hodině odpoledne po předchozí slovní rozepři obviněný muž fyzicky napadnout pětatřicetiletého muže. Toho měl nejdříve silně udeřit pěstí do oblasti hlavy,“ uvedl v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Mladistvou dívku obvinili z vraždy novorozence

Krimi

„Po tomto úderu měl pětatřicetiletý muž upadnout na zem a obviněný měl ve svém útoku pokračovat. Ležícího a nebránícího se muže měl opět několikrát udeřit pěstí do horní části těla,“ pokračoval mluvčí. „Poté měl šestatřicetiletý muž z místa odejít, a to i přesto, že pětatřicetiletý muž byl po tomto útoku viditelně ve špatném zdravotním stavu. O několik minut později měl i přes poskytnutou lékařskou pomoc na místě svým zraněním podlehnout,“ dodal Kopřiva.

Foto: Policie ČR

Policie na místě činu

Policisté po několika hodinách šestatřicetiletého muže v Sokolově zadrželi. „Ten se následně podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem. Při zadržení byl obviněný muž těžce opilý,“ popisoval mluvčí policie s tím, že obviněný byl soudním rozhodnutím vzat do vazby.

„V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na osm až šestnáct let,“ uzavřel Kopřiva.

Reklama

Výběr článků

Načítám