Hlavní obsah

Mladistvou dívku obvinili z vraždy novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují okolnosti úmrtí novorozence na Frýdecko-Místecku. V případu obvinili z vraždy 15letou dívku. Kvůli jejímu věku policie další informace k vyšetřování neposkytla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Pavla Jiroušková. „Policisté od minulého týdne prověřovali podezření z možného násilného trestného činu v souvislosti s úmrtím novorozence v okrese Frýdek-Místek,” sdělila mluvčí.

Případ si podle ní následně převzali krajští kriminalisté, kteří v pondělí zahájili trestní stíhání mladistvé dívky. Podle Jirouškové ji obvinili z vraždy.

V jakém vztahu byla dívka k dítěti, tedy zda se jedná o matku novorozence či jinou příbuznou, policie neupřesnila.

„Z důvodu věku obviněné nebudeme k tomuto případu poskytovat další informace,” dodala mluvčí s odkazem na zákon, který chrání identitu mladistvých pachatelů.

Matka se přiznala k zabití novorozence v Praze

Krimi

Podle zákona je mladistvým člověk, kterému již bylo 15 let, ale ještě nedovršil 18. Delikty mladistvých řeší soudy pro mládež.

Podle regionální televize Polar jde o patnáctiletou dívku, která minulé pondělí ve Frýdku-Místku tajně porodila a novorozeně hodila do popelnice. K činu se podle televize nakonec přiznala policii.

Podobný případ se odehrál v roce před třemi lety v Karviné, kde v jednom z kontejnerů našel mrtvého novorozence bezdomovec. Jednatřicetiletou matku dítěte soud v roce 2020 potrestal sedmnácti roky vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám