Hlavní obsah

Plzeňského advokáta zprostil soud obžaloby z podvodu. Falešný podpis se neprokázal

Krajský soud v Plzni zprostil obžaloby z podvodu dnes již bývalého advokáta Vladimíra Procházku, který se měl podle státního zástupce údajně podílet na podvodu s cílem připravit o majetek umírajícího muže. Očištěna odešla od soudu také Alena Ciccioneová, která měla využít Procházku k tomu, aby se dostala k nemovitostem v hodnotě desítek milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Justice. Ilustrační foto

Článek

„Nebylo prokázáno, že se žalovaný skutek stal,“ informovala Právo mluvčí soudu Jana Rubášová. Podle ní bylo trestní řízení pro zločin podvodu ve stadiu pokusu, kterého se měli obžalovaní dopustit jako spolupachatelé.

Podle spisu měla dvojice po předchozí společné domluvě využít v březnu 2016 závažného zdravotního stavu Oldřicha V., který v té době ležel v nemocnici v posledním stadiu rakoviny.

„Nejméně ve třech případech měli vyhotovit darovací smlouvy, kde hospitalizovaného muže označili jako dárce nemovitého majetku ve prospěch obžalované, a následně opatřit tyto smlouvy falešným podpisem,“ uvedla už dříve mluvčí.

Jak Právo už informovalo, k přepisům nemovitostí na katastru nedošlo, neboť synové později zemřelého muže v rámci civilního soudního řízení o neplatnosti převodu nemovitostí předložili písmoznalecký posudek, podle kterého měl být podpis jejich otce na darovacích smlouvách falešný.

Na tom se také točila obžaloba. Soud ale kvůli pochybnostem zadal nový posudek Kriminalistickému ústavu, který jednoznačně potvrdil pravost podpisu na smlouvách.

Advokát z Plzně se měl pokusit připravit umírajícího muže o majetek, soudí ho za podvod

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám