Hlavní obsah

Plynoví šmejdi řádili v Přerově, obyvatelům odpojili přívod

– Přerov
Právo, mhr

Podomní prodejci energií zašli v úterý odpoledne v Přerově tak daleko, že ve dvou vchodech bytových domů na ulici Generála Štefánika zastavovali obyvatelům přívod plynu. Snažili se je tím přimět k podpisu nové smlouvy s jiným dodavatelem energie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Strážníci přijali několik stížností na prodejce plynu. O případu ve středu informoval Právo mluvčí městské policie Miroslav Komínek.

„V domech obyvatelům zastavovali přívod plynu a v několika případech měli vyhrožovat odpojením dodávek, pokud nebude podepsána nová smlouva,“ uvedl.

Šmejdi přitvrdili. Hrozí, že odmontují elektroměr

Domácí

Jedné paní podle něj prodejci vyhrožovali, že už byla odstřižena a musí podepsat novou smlouvu, aby jí plyn znovu pustili. Opakovalo se to i v dalších případech. Prodejci ještě před příjezdem hlídky utekli.

„Jednu ženu smlouvu donutili podepsat, takže by mělo být možné dohledat data vedoucí k dealerům,“ doplnil Komínek s tím, že případ si na místě převzala republiková policie.

Úřad vydal desatero obrany před energetickými šmejdy

Ekonomika

Strážníci asistovali při obnově dodávky plynu a seniorům pomáhali se spuštěním ohřívačů vody a topení.

„Apelujeme v souvislosti s tímto případem na všechny, aby s dealery nic nepodepisovali, nevpouštěli je do domu a ihned kontaktovali policii,“ dodal Komínek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám