Hlavní obsah

Plynová láhev v hořící pergole na Novojičínsku hrozila výbuchem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lichnov

Dřevěná pergola vzplála v neděli odpoledne v Lichnově na Novojičínsku. Větší starosti však hasičům dělala propanbutanová láhev, která také hořela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Plynová láhev v hořící pergole v Lichnově hrozila výbuchem

Článek

O požáru se dozvěděli hasiči ve 14:15 hodin, k likvidaci ohně vyjeli profesionální hasiči z Kopřivnice dobrovolné jednotky z Lichnova a Frenštátu pod Radhoštěm.

„Velitel poslal do bezpečného prostoru devět osob, hasiči následně požár zlikvidovali vodním proudem. Poté museli láhev ochlazovat,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že aby snížili riziko výbuchu, upevnili hasiči hadici pomocí multifunkční smyčky k pergole a ochlazování sledovali z dostatečné vzdálenosti.

„Průběžně prováděli kontrolu termokamerou,“ připojil s tím, že po snížení teploty láhev přesunuli do sudu s vodou a kontrolovaně ji vypustili. Zásah hasiči ukončili 15.40 hodin, vyšetřovatel odhadl výši způsobené škody na 20 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám