Hlavní obsah

Plameny v noci zničily statek na Vsetínsku, majitel uhořel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

vsetín
Aktualizováno

S mohutným požárem statku a chaty bojovali v noci hasiči na Vsetínsku. Ráno se podařilo dostat plameny pod kontrolu, dohašování bude trvat ještě několik dalších hodin. Příčiny vzniku ohně nejsou zatím známy. Při průzkumu zničeného objektu našli hasiči lidské ostatky, pravděpodobně majitele.

Článek

Hasiči při průzkumu vyhořené stodoly nalezli ostatky lidského těla. "Předpokládáme, že se může jednat o pohřešovaného majitele zničeného stavení," řekl Novinkám mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Dispečink hasičů přijal zprávu o požáru krátce před čtvrtou hodinou ranní z obce Mikulůvka. Na místo postupně vyjelo osm profesionálních a dobrovolných jednotek. První hasiči našli již rozvinutý požár.

„Došlo k rozsáhlému požáru obytné budovy, hospodářského přístavku a stodoly. Poškozen byl i sousední obytný dům. Hlášení jsme dostali v době, kdy hořela hlavně stodola, ale oheň se rychle rozšířil na blízký dům,“ řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

U zcela zničeného domu se podařilo policistům najít osobní věci majitele, ale jeho samotného hasiči nejdříve nenašli. Policisté po něm dál pátrali, hasiči prohledávali zničenou stodolu. Lidské ostatky nalezli ve středu dopoledne. Žena z vedlejšího domu musela vyhledat náhradní ubytování.

Kolem půl osmé ráno prováděli hasiči dohašování požáru, které potrvá několik hodin. Na místě již také pracuje vyšetřovatel, který však musí počkat až na úplné uhašení požáru.

Podle hasičů je mrtvý muž desátou obětí požáru v letošním roce ve Zlínském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám