Hlavní obsah

Plameny šlehaly okny a střechou. Požár na Jablonecku hasiči ničili celou noc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásada

Rozsáhlý požár v noci na úterý likvidovali hasiči na Jablonecku. Plameny zcela pohltily rodinný dům, jeden člověk skončil v péči záchranky kvůli nadýchání kouřem. Příčinu požáru a výši škody zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár rodinného domu na Jablonecku

Článek

Požár krátce po půlnoci vypukl v rodinném domě v obci Zásada. „Při příjezdu hasičů byl objekt v plném rozsahu požáru, plameny šlehaly okny a střechou ven,“ popsala zásah mluvčí hasičů Eva Klímová.

Jednoho zraněného z domu převezli záchranáři do jablonecké nemocnice, nadýchal se kouře.

Foto: HZS Libereckého kraje

Následky požáru domu v obci Zásada na Jablonecku

Hasiči zřídili čerpací stanoviště pro cisterny, které kyvadlově jezdily pro vodu. Rovněž vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných.

Oheň se podle mluvčí podařilo lokalizovat krátce před třetí hodinou v noci, hasiči ale pak do rána hledali skrytá ohniska hoření, která hasili.

Plameny nakonec dům prakticky celý zničily, zřítila se střecha i obvodové zdi. Okolnosti a příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Mluvčí policie Dagmar Sochorová uvedla, že předběžně byla jako jedna z možných příčin požáru určena technická závada. Škodu pak policisté s hasiči odhadli na přibližně čtyři miliony korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hašení požáru zabralo celou noc

Holky měly kůži úplně sloupnutou z obličeje i rukou, popsal svědek útoku v libereckém baru

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám