Hlavní obsah

Pilot před pádem letadla na Blanensku stačil vyskočit. Padák ho však nezachránil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Policie hledá svědky pádu malého letadla na Blanensku z poloviny června. Podle ní byli na palubě tři výsadkáři a pilot. Všichni stihli vyskočit ještě před pádem, ale pilot manévr nezvládl a zemřel.

Havarované letadlo na BlanenskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorové letadlo spadlo předminulou sobotu do pole poblíž Bořitova na Blanensku. Šlo o výsadkový let, při kterém však došlo z neznámých příčin k havárii letadla.

„Při letu stihli vyskočit všichni tři výsadkáři i pilot. Ten však zvládl složitější manévr až příliš pozdě. Padák už jej kvůli malé výšce nedokázal zachránit,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Na Blanensku spadlo malé letadlo, jeden člověk zemřel

Krimi

Policisté nyní zveřejnili letecké záběry z vyšetřování nehody a uvedli, že hledají svědky, kteří mohou mít videozáznamy, nebo nehodu viděli. Informace policie přijme na lince 158.

Foto: Policie ČR

Havarované letadlo na Blanensku

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová tehdy uvedla, že jeden člověk při nehodě zahynul ještě před příjezdem záchranářů. „Už jsme mu bohužel nemohli pomoci. V péči jsme pak měli pacienta, který utrpěl středně těžká poranění. Po ošetření jsme jej vrtulníkem přepravili do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla Bothová.

Reklama

Výběr článků

Načítám