Hlavní obsah

Pil celou noc i dopoledne. Se 4,5 promile se u Brna zřítil z elektrokoloběžky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozdrojovice

Necelá tři promile, která v neděli naměřili policisté řidiči auta ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku, nakonec nebyla víkendovým rekordem. O kus výš jej posunul „pilot“ elektrokoloběžky, který silně podnapilý havaroval a zranil se. Nadýchal 4,5 promile.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý muž se v neděli kolem poledne proháněl na elektrokoloběžce v Rozdrojovicích na Brněnsku. Nezvládl řízení a podlehl v souboji s gravitací. Spadl na silnici a následně do příkopu. Jeho zranění si vyžádala návštěvu nemocnice.

„Muž se podrobil dechové zkoušce s alarmujícím výsledkem čtyři a půl promile alkoholu. Uvedl, že pil celou předchozí noc i dopoledne před jízdou,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Muž nebyl schopný sdělit, jaký alkohol a v jakém množství zkonzumoval. Jeho elektrické vozítko policisté zajistili, případ dále šetří.

Na Rychnovsku bourala cyklistka. Nadýchala čtyři promile

Krimi

Jiného šoféra zastavila hlídka dopravní policie o něco dříve ve Velkých Bílovicích.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž z Břeclavska se zodpovědně postavil k apelu lékařů na dodržování pitného režimu. Vsadil na pivo a víno, obojího v noci na neděli vypil nemálo. Co je horší, tak dopoledne, kdy se ještě posilnil třemi deci vína, usedl za volant. Výtečník nadýchal bezmála tři promile alkoholu,“ zmínila mluvčí.

Jeho řidičský průkaz skončil v policejní úschově a o jeho návratu nejspíše rozhodne až soud, který bude také hodnotit, zda muž nespáchal trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Přes cestu běžela kočka a já vjel do plotu, vysvětlil cyklista s 3,6 promile nehodu na Trutnovsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám