Hlavní obsah

Petrovičtí ragbisti přišli kvůli žháři o vše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli zahlazení stop neznámý zloděj zapálil v noci na středu budovu se šatnami a hospodou na hřišti petrovického ragbyového klubu v Praze. Jednopodlažní budova zcela vyhořela, takže škoda podle odhadů trenéra místního družstva přesáhne tři milióny korun.

Foto: PČR Šumperk
Článek

S plameny bojovalo sedm hasičských jednotek, klub se však nepodařilo zachránit. "Přišli jsme o veškeré tréninkové vybavení, oblečení, televizi, video a mikrovlnku. Škoda je podle mého asi tři až tři a půl miliónu korun, ale to upřesníme až později. Část věcí totiž byla ukradena a část shořela," shrnul Jiří Brt, trenér RC Petrovice.

Zloděj vykradl klubovnu v noci, a protože stojí na odlehlém místě, nešlo podle Brta o první podobný případ. "Už je to poněkolikáté, ale nikdy se nestalo, že by budovu i podpálili," postěžoval si Brt z vedení družstva, které hodlá vypsat sbírku.

"Nemáme kde trénovat. Začneme od píky. Musíme dát co nejrychleji dohromady peníze a postavit novou klubovnu," dodal.

Žhářství potvrdil také vyšetřovatel pražských hasičů Miloš Königsmark. "Požár sice vznikl na jenom místě, ovšem v jeho okolí nebylo nic, co by ho mohlo iniciovat," sdělil. Případ vyšetřuje i policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám