Hlavní obsah

Pes zabil 1,5 roční holčičku svých majitelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NYMBURK

Nesmírnou tragédii zažila v pátek kolem poledne rodina v Kovansku na Nymbursku. Kříženec labradora s dobrmanem zaútočil na jedenapůlroční dítě, se kterým si matka hrála na dvorku. Holčička zemřela matce před očima.

Foto: Václav Vlasák

Jeden z Pětatřicátníků nacvičuje před začátkem průvodu jak bude střílet na Moranu.

Článek

Novinky o tom informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. "Nešlo o žádného cizího psa, patřil jim," řekl mluvčí. Jednalo se o psa, který s rodinou žil již delší dobu a nikdy v minulosti lidi nenapadal.

Šokovaná matka nyní není schopná výslechu, tudíž nemůže říci, co se přesně stalo. "Lékaři jí podali nějaká sedativa. Pečuje o ni rodina," potvrdil Novinkám zástupce ředitele nymburské policie Jaroslav Novák.

Novák doplnil, že otec děvčete byl v době tragédie v práci a když jej policie přivezla domů byl na pokraji zhroucení. "Nemohli jsme jej vyslechnout, nemělo by to význam. Je to naprosto pochopitelné. Už jsem leccos ve službě zažil, ale to jedna z nejstrašnějších záležitostí s jakou jsem se u policie setkal," dodal Novák

Pražský veterinář Miroslav Dvořák je přesvědčen, že dobře vedený pes by sám nikdy nezaútočil. "Žádná rasa, ani směs ras nepředurčuje zvíře k agresivitě. Labrador bývá velice klidný, dobrman je ostřejší, ale pokud je dobře veden, rozhodně není nezpečný. Špatný pán dokáže i z klidného plemene vychovat nezvladatelné zvíře. Odborníci se shodují, že všechny útoky na lidi mají příčinu ve špatné výchově psa majitelem," řekl Dvořak. "Je ovšem pravda, že malé dítě může psa lehce vyprovokovat, pokud mu bere hračku nebo jídlo, nebo jej zažene do kouta. Rodiče nesmí níikdy nechat dítě se psem samotné a naopak bedlivě sledovat jejich chování," uvedl zvěrolékař.

Prohlášení prezidenta republiky Václava Klause
Jsem otřesen zprávou o tom, že dnes v Kovansku na Nymbursku pes usmrtil jeden a půlletou holčičku. Tento poslední z řady podobných tragických případů nelze pominout mlčením. Vyzývám všechny majitele zvířat, která mohou být takto nebezpečná, aby si uvědomili svou obrovskou odpovědnost a podle toho věnovali péči o tato zvířata maximální možnou pozornost. Současně vyzývám všechny příslušné orgány, aby za zanedbání této péče a pozornosti vyvozovali vůči majitelům nejtvrdší možné sankce. Zbytečná ztráta života mě velmi zasáhla, rodině a blízkým dítěte vyjadřuji svou nejhlubší účast.
www.hrad.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Bojoví psi utekli z auta a zabíjeli

Krvavé drama, které si v ničem nezadalo se scénami z drastických hororů, se odehrálo ve středu krátce před polednem na Nováčkově ulici v Brně, kde pes a fena...

Výběr článků

Načítám