Hlavní obsah

Německý ovčák pokousal dvanáctiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Dvanáctiletý chlapec skončil ve středu večer v nemocnici poté, co jej na dvoře domu v Radimi na Kolínsku napadl sousedův rozzuřený vlčák. Hochovi přišel na pomoc muž, který ho slyšel zoufale křičet. Pes dítě pokousal na nohách, lékaři jeho zranění označili za středně těžká.

Foto: Stanislava Dvořáková

Výstava mimo jiných poučení dává i návod na věčné mládí.

Článek

Chlapec se vracel kolem 18:30 domů. Na dvoře pobíhal rozzuřený ovčák jednoho z nájemníků a na hocha zaútočil. Kousal ho do nohou a vláčel ho po betonovém dláždění, popsala mluvčí kolínské policie Petra Čimová. Pes se snažil chlapci zakousnout i do obličeje, ten si ho ale duchapřítomně chránil rukama.

Policista zahnal psa tyčí

Chlapcův křik zaslechl policista, který v domě také bydlí. Vyběhl ven a psa se snažil odehnat dřevěnou tyčí. "Nebyl ve službě, a neměl proto u sebe zbraň," poznamenala mluvčí. Pes zaútočil i na policistu. Zvíře se mu ale nakonec podařilo vytlačit ze dvora. Manželka, která mu přiběhla na pomoc, pak rychle zavřela vrata.

Spolu s matkou dítěte přivolali záchrannou službu. Rozzuřené zvíře si odvedl jednapadesátiletý majitel. Policie jej podezírá z ublížení na zdraví. Případ bude projednán ve zkráceném řízení, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám