Hlavní obsah

Pes uvízlý v noře se po 16 dnech objevil živý, přišel pouze o zoubek

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v úterý se zdálo takřka nereálné, že příběh v liščí noře uvězněného psa Barta v Českém ráji na Semilsku skončí happy endem. Ve středu odpoledne byl už psík v pořádku u své majitelky.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči se psem Bartem.

Článek

Pes byl v liščí noře uvězněný 16 dnů a panovaly obavy, že tam také zemře. Ve středu dopoledne ho ovšem našli hasiči venku.

„Hasiči se náhodně na místě sešli kvůli zvážení další možnosti záchrany. Pes dostal ihned napít a byl převezen k veterináři do Turnova, kde již na něho čekala šťastná majitelka,“ uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Zvíře bylo podle ní zesláblé a unavené, ale nemělo žádné vážné zranění. „Sice mu chybí zoubek, ale není to nic, co by ho omezovalo na dalším životě,“ doplnila mluvčí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Bart byl po dnech strávených v liščí noře zesláblý, ale je v pořádku

Hasiči jsou rádi, že se u zásahu neukvapili a nepokusili se k zvířeti prokopat. Mohli by tím způsobit zával a psovi tak překazit šanci na to, aby se vyhrabal sám.

Border teriér Bart se při vycházce se svou majitelkou zaběhl do liščího úkrytu ve skále a už se nedostal ven. O jeho osvobození se snažili profesionální i dobrovolní hasiči či záchranáři až z Olomouce a Plzně. Použili i speciální přístroje jako štěrbinovou kameru či echolokátor, záchrana se však stále nedařila.

Foto: HZS Libereckého kraje

Bart už je zpět u své majitelky

„V úterý se začal pejsek opět ozývat. Proto se ve středu sešli na místě zástupci záchranářů a další odborníci a chtěli jsme se radit, jak dál postupovat. Najednou se pejsek objevil, sám, úplně sám. Hasiči mu dali napít, kontaktovali majitelku. Ta byla strašně překvapená, už ani nevěřila, že pes žije,“ prozradila Štrauchová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám