Hlavní obsah

Pes potrhal tříleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM

Tříletého chlapce ve čtvrtek v Nové Vsi u Prahy těžce pokousal kříženec německého ovčáka. Dítě skončilo na jednotce intenzivní péče pražské nemocnice Bulovka, řekla v pátek policejní mluvčí Diana Bušková.

Foto: Monika Dušková

Radek Banga (Gipsy.cz) a DD Černá Voda

Článek

Chlapec si hrál na zahradě rodinného domu, kde byl v kleci zavřený pes. Zatím nezjištěným způsobem z klece utekl a okamžitě dítě napadl. Způsobil mu mnohačetné tržné rány v obličeji a na hlavě, zasahující až na kost, uvedla mluvčí. Rodiče chlapce ihned odvezli do nemocnice, údajně ho čeká operace.

Pes už dříve dítě napadl

"Za neštěstí není v tuto chvíli rozhodně možné nikomu klást vinu," dodala mluvčí. Na chlapce dohlížela sousedka. Pes byl ale zavřený v kleci, údajně už v minulosti nějaké dítě pokousal, uvedla mluvčí.

Policie proto apeluje na majitele, aby dobře kontrolovali, zda jsou jejich psi řádně zajištěni a nemohou nikomu ublížit. Nebezpečí hrozí zvlášť, když je nablízku dítě. V okrese se podle Buškové už několik podobných případů, kdy pes napadl dítě, stalo. Žádný z nich ale naštěstí neskončil tragicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám