Hlavní obsah

Pes německé řidičky našel u Plzně zavražděnou ženu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOBŘANY

K tělu zavražděné osmatřicetileté ženy z Plzně byli v sobotu přivoláni policisté nedaleko Dobřan na jižním Plzeňsku. Tělo leželo v roští asi deset metrů od silnice u křižovatky s polní cestou, která vede na bývalý tankodrom.

Článek

"Vyčuchal ho pes německé řidičky, která u cesty zastavila, aby zvíře vyvenčila," řekl hlídač z nedaleké skládky šrotu. Žena měla na sobě pouze svetr a spodní kalhotky.

"Z hlídací buňky není na to místo dobře vidět. Ve výhledu částečně brání halda kovového šrotu. Takže přímo na tu křižovatku nevidím, abych mohl sledovat, co se tam děje," dodal muž. Podle náměstka krajského policejního ředitele Jana Brázdy policisté případ vyšetřují jako vraždu.

"Soudní lékařka na místě předběžně konstatovala smrt cizím zaviněním. Více budeme vědět až po soudní pitvě," doplnil Brázda. Není zatím ani zcela jasné, co bylo příčinou smrti. Žena měla údajně kolem krku utaženou lepicí pásku a na hlavě zjevné známky poranění.

Jak dlouho tam mrtvola ležela a zda bylo místo nálezu i místem vraždy není zatím zcela zřejmé. Detektivové na místě našli i další části oděvu, které s největší pravděpodobností zavražděné ženě patřily. Jako jedna z možných verzí se nabízí, že se žena se živila jako prostitutka a stala se obětí svého zákazníka. I to je směr, kterým policisté zaměřili vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám