Hlavní obsah

Pes kousl pětiletou holčičku do obličeje

– HRACHOLUSKY

O víkendu napadl pes u přehrady Hracholusky na Plzeňsku pětiletou holčičku. Byl přivázaný, dítě ho zřejmě vyprovokovalo, když si s ním chtělo hrát.

Článek

"V sobotu kolem osmé večer přivázala psa dcera jeho majitele ke značce a odešla. Kolem procházelo pár dětí a pětiletá holčička si zřejmě chtěla s Rhodéským ridgebackem hrát. Ten ji ale kousl do obličeje," řekl Novinkám policejní mluvčí z oddělení Plzeň-Sever. Dítě je hospitalizováno ve fakultní nemocnici v Plzni.

Napadení dětí jsou letos dost častá. Volně pobíhající kříženec pitbulla a německého vlčáka pokousal v dubnu v Žatci dvanáctiletou dívku. Děvče skončilo s tržnými ranami v nemocnici. Pes dívku napadl před domem, když čekala na své kamarády. Snažila se vylézt na strom, zvíře ji však strhlo na zem a vláčelo po chodníku. Dívku zachránil až jeden z obyvatel domu.

Německý ovčák pokousal v květnu čtyřletého chlapce v obci Babice na Uherskohradišťsku. Chlapec musel být operován, měl mnohočetné otevřené rány na stehnech a hýždích.

Velmi nepříjemným zraněním skončil pokus jedenáctileté dívky z Kutné Hory pohladit si leonbergera. Zvíře spalo a dívky se asi leklo, protože reagovalo útokem na její hlavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pes potrhal čtyřleté dívce obličej

Pes pokousal čtyřletou dívku v Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku. Dítě má vážně poraněný obličej a leží na jednotce intenzivní péče na klinice plastické...

Pes napadl v Žatci dvanáctiletou dívku

Volně pobíhající kříženec pitbulla a německého vlčáka pokousal v Žatci na Lounsku dvanáctiletou dívku. Děvče skončilo s tržnými ranami v nemocnici, informovala...

Pes pokousal čtyřleté dítě

Německý ovčák pokousal v sobotu odpoledne čtyřletého chlapce v obci Babice na Uherskohradišťsku. Chlapec musel být operován.

Výběr článků

Načítám