Hlavní obsah

Pervitinem splatili dluhy, kupovali zlaté cihly: Policie zatkla dealery přímo při výrobě

• Aktualizováno
Novinky, kub

Královéhradečtí kriminalisté zadrželi na Hodonínsku dva muže a dvě ženy, které obvinili z rozsáhlé výroby drog. Podle vyšetřovatelů si podezřelí přišli na nejméně šest milionů korun, nakupovali také zlaté cihly a šperky. Policie hovoří o rozbití významné drogové cesty z Moravy do Čech.

Zásahová jednotka zadržela výrobce pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Jako organizátory označují policisté ženu (27) a muže (46) z Brněnska, kteří podle vyšetřovatelů vyráběli pervitin z léků obsahujících pseudoefedrin. „Další dva obvinění, čtyřiadvacetiletý muž a stejně stará žena, jim měli v této činnosti spíše okrajově pomáhat,“ sdělila ve středu mluvčí policie Ivana Ježková.

Dvojice údajných výrobců měla podle mluvčí velmi dobře vybavenou laboratoř, ve které zvládli uvařit za jeden a půl roku až 2,5 kilogramu pervitinu. Pro léky na výrobu drogy jezdili do Polska, další suroviny objednávali na internetu na smyšlená jména.

Foto: Policie ČR

Zásahová jednotka zadržela výrobce pervitinu

„Droga, kterou v čistém prostředí sofistikovaným způsobem vyráběli, byla vysoce kvalitní, a proto i žádaná. Kriminalistům se podařilo přetnout významnou drogovou cestu směřující z jihu Moravy do celé České republiky,“ upřesnila Ježková.

Hlavní podezřelé zadržela zásahová jednotka minulý týden přímo při výrobě pervitinu. Při domovních prohlídkách policisté našli tisíce tablet obsahujících pseudoefedrin a jako výnos z trestné činnosti zajistili bezmála šest milionů korun v hotovosti, zlatých cihlách a rovněž na bankovních účtech.

Foto: Policie ČR

Zásahová jednotka zadržela výrobce pervitinu

„Dále jim zajistili majetek, jako jsou auta, šperky, elektronika a podobně. Ani jeden ze čtveřice obviněných totiž neměl prokazatelně žádný jiný příjem,“ uvedla mluvčí s tím, že podezřelí z prodeje drog například zaplatili své dluhy z minulosti a cestovali. „Celkově si žili na poměrně vysoké úrovni,“ dodala.

Starší dvojice skončila ve vazbě, oběma hrozí až osmnáctiletý trest vězení. Zbylé dva podezřelé vyšetřuje policie na svobodě, jim hrozí až dvanáctiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám