Hlavní obsah

Pervitinem platil opravy auta: Policie obvinila mladíka kvůli drogám na Přerovsku

– Přerov
Právo, mhr

Policisté zadrželi 23letého muže z Přerovska, který podle nich dlouhodobě prodával drogu pervitin na Přerovsku a Kroměřížsku. Sám metamfetamin užíval a pod jeho vlivem opakovaně řídil motorové vozidlo. V autě jej také policisté zadrželi poté, kdy se jim snažil ujet. Hrozí mu až pět let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela mladíka podezřelého z prodeje drogVideo: Policie ČR

 
Článek

Bezprostředně po požití pervitinu řídil muž auto i při jízdě, při níž ho policisté na Kroměřížsku zadrželi. Snažil se přitom před nimi ujet. „Odmítl zastavit, policistům ujížděl a k jeho zadržení došlo až po honičce a za použití donucovacích prostředků,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Miluše Zajícová.

„Na základě znaleckého posudku, který bude v dané věci vypracován, proto může být v budoucnosti jeho trestní stíhání rozšířeno ještě o další trestný čin, a to ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla mluvčí. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. V minulosti nebyl pro žádnou trestnou činnost odsouzen.

Hned několik trestných činů 

Muž podle vyšetřovatelů prodával pervitin od roku 2017. „Ne vždy požadoval peníze, někdy udělal i výměnný obchod spočívající v zapůjčení vozidla za pervitin anebo pervitin vyměnil například za provedení opravy svého auta. Byl i velkorysý, když v některých případech uživatele drogou podaroval zdarma,“ upřesnila Zajícová.

Mladík byl obviněn ze spáchání trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Výběr článků

Načítám