Hlavní obsah

Pervitin vyráběli v hotelích u Brna

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnským kriminalistům ze speciálního týmu TOXI se podařilo dopadnout dva Brňany ve věku 30 a 36 let, kteří pomocí mobilní varny vyrobili pervitin za skoro čtvrt miliónu korun, který prodávali zájemcům v Brně. Dopadení předcházelo skoro půlroční sledování.

Foto: Petr Mráček

Lucie Vondráčková

Článek

Pachatelé totiž měli mobilní varnu a jezdili vyrábět drogy do hotelů či penzionů v okolí Brna. "Zadržet se nám je podařilo v Boskovicích, kde se také ubytovali v jednom z hotelů a vyrobili dalších 15 gramů pervitinu. Oba muži měli u sebe mobilní vybavení, se kterým cestovali po městech v okolí Brna," informovala Jana Šípková z brněnské policie.

"Vždy se ubytovali a začali s výrobou. Pak po sobě zase uklidili, zaplatili a odjeli do Brna k zákazníkům. Celkem vyrobili zhruba 215 gramů pervitinu," upřesnila Šípková. Oba muži nejsou ve světě zločinu žádnými nováčky, i když za výrobu drog nebyli nikdy stíhaní. Při svých cestách za výrobou drog navštívili Blansko, Boskovice, Letovice, Třebíč a další města, kde nepředpokládali, že by je policisté sledovali.

Dobře totiž věděli, že v Brně svou výrobu neutají a musejí se pohybovat na mnoha dalších místech. Oba muži jsou nyní ve vazbě a čelí stíhání pro nedovolenou výrobu a prodej drogy. "Od začátku roku se nám podařilo odhalit 17 varen pervitinu a stíháme víc jak 50 lidí, kteří se dopustili zhruba 80 skutků," doplnila Šípková. Gram pervitinu stojí v Brně na černém trhu kolem tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám