Hlavní obsah

Penzion v Rajnochovicích po roce znovu zasáhl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rajnochovice

Známé rekreační zařízení v Rajnochovicích na Kroměřížsku, které loni zničil rozsáhlý požár, v sobotu večer znovu zachvátily plameny. Požár v objektu restaurace a penzionu zasáhl skoro celé přízemí. Nikdo nebyl zraněn, řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Podle předběžných informací se v objektu dopoledne pohybovali nějací lidé, zřejmě se tam pracovalo. Po jejich odchodu začalo hořet. Oheň zasáhl značnou část přízemí," uvedl Mitáček.

Místní obyvatelé se snažili nejprve oheň uhasit kyblemi s vodou, oheň nakonec zlikvidovaly tři hasičské jednotky. Podle Mitáčka již škoda vzhledem k stavu objektu nebude tak vysoká jako při posledním požáru, kdy byla odhadnuta na tři milióny korun.

Požár stejného penzionu a restaurace zaměstnal hasiče v noci na 10. dubna loňského roku. I tehdy před příjezdem záchranářů na místě pomáhali sousedé a chataři, kteří se snažili z hořící budovy zachránit vybavení restaurace včetně provozních automatů a nábytku. Dřevěné konstrukce celé stavby však rychle podléhaly plamenům a požár se z podkroví rozšířil i do přízemí s restaurací. Vyšetřovatel tehdy vyloučil úmyslné zapálení objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám