Hlavní obsah

Peněženku s dvěma sty tisíci nálezci vrátili až po zveřejnění jejich fotek. Hrozí jim trest

Novinky, kčt
Praha

Z trestného činu zatajení věci je podezřelá dvojice, která v pražském obchodním centru ke konci února nalezla peněženku a na policii se s ní přihlásila v úterý večer po zveřejnění policejního pátrání. Majitel v ní měl uschovaných dvě stě tisíc korun v hotovosti.

Foto: Policie ČR

Dvojice našla peněženku v obchodním centru

Článek

Policie po nahlášení ztráty peněženky vyhlásila po dvou nálezcích pátrání. V úterý ve večerních hodinách se na místní oddělení Zličín dostavili hledaný muž a žena, které policisté ihned vyslechli. Hledanou peněženku i s finanční hotovostí dvojice policii předala.

„Nálezci jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu zatajení věci, za což jim hrozí až jeden rok odnětí svobody,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Celou událost z 23. února se ztrátou a následným nalezením peněženky zachytily bezpečnostní kamery. Její majitel se zvedl z lavičky a odešel telefonovat, aniž by si všiml, že mu vypadla z kapsy. [celá zpráva]

Muž sedící opodál využil chvíle nepozornosti, peněženku zvedl a rozhlížel se po jejím vlastníkovi. K nálezci poté přišla neznámá žena a dala se s ním do řeči. Následně spolu i s peněženkou odešli kolem stále telefonujícího muže.

Anketa

Odevzdali byste peněženku s dvěma sty tisíci na policii?
Ano
68,9 %
Ne
31,1 %
Celkem hlasovalo 6400 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám