Hlavní obsah

Pendolino v Plzni zabilo 11letou dívku

Právo, Novinky, pab, ok
Plzeň
Aktualizováno

Na železniční trati v Plzni došlo v pátek ráno k tragédii. Rychlík Pendolino tam podle informací Práva srazil 11letou holčičku před zraky o rok mladšího bratra.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo tragické událostiVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Dívka na místě zemřela, hoch skončil v šoku v péči záchranářů. Policejní mluvčí Michaela Raindlová potvrdila, že policisté šetří tragickou událost na železniční trati. Dětí podle ní cestou do školy přecházely koleje v místě, které pro to není určené. Vlak přitom srazil dívku.

„Dívka utrpěla zranění neslučitelná se životem, lékařka záchranné služby konstatovala úmrtí. Tři další osoby byly transportovány bez zranění do FN Lochotín,” uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Podle informací Práva jde o rodinné příslušníky, kteří se zhroutili.

Do poslední chvíle se snažil vlak zastavit. Marně

Krimi

V místě je železniční zastávka Plzeň-Zadní Skvrňany. Na místě je policie, která šetří okolností nehody. Alkohol u strojvedoucího byl negativní. Hasiči evakuovali z vlaku 80 cestujících.

Pendolino jelo z Karlových Varů do Prahy. Provoz vlaků byl zastaven, České dráhy nasadí v úseku Plzeň-Křimice – Plzeň-Jižní Předměstí náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Právo

Odstavené Pendolino

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám