Hlavní obsah

Pendolino srazilo na Šumpersku dva lidi, přebíhali trať

Právo, mhr

Vlak Pendolino srazil ve čtvrtek večer u Zábřehu na Moravě na hlavním železničním koridoru mezi Prahou a Ostravou dva lidi, na místě zemřeli. Právo o tom v pátek informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

„Projíždějící rychlovlak srazil dva lidi zhruba 200 metrů od železniční stanice Zábřeh. Posádka zábřežské ZZS bohužel nemohla sraženým nijak pomoci. Těla byla v takovém stavu, že je nebylo možno na místě identifikovat,“ uvedl mluvčí.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se obě osoby pohybovaly v nepřístupném místě. „Ti lidé tam neměli co dělat,“ zdůraznil mluvčí. Vlak, který osoby srazil, jel z Prahy do Bohumína.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Strojvedoucí uvedl, že viděl před vlakem dvě osoby, které přebíhaly z levé strany kolejí na pravou. V daný okamžik uvedl v činnost rychlobrzdu a vlak po ujetí 857 metrů zastavil. Na místě bylo zjištěno, že dvě osoby utrpěly devastující zranění neslučitelná se životem. Ve věci byla nařízena soudní pitva, kdy se zjišťuje pohlaví a totožnost osob. Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní,“ sdělil Právu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Provoz na trati byl kvůli nehodě na zhruba tři hodiny zastaven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám