Hlavní obsah

Hladina Svratky se snížila, mezi jezy pátrají po 15letém chlapci

Právo, vtk, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policisté a vodohospodáři ve středu pátrají po nedávno zmizelém patnáctiletém Tomáši Pospíšilovi z Brna i na březích řeky Svratky. Zhruba o metr se do odpoledních hodin snížila její hladina, a to v úseku mezi hrází Brněnské přehrady a jezem Kamenný mlýn ve čtvrti Jundrov.

Pátrání po zmizelém chlapci v řece SvratceVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Tento zásah vodohospodáři plánovali v souvislosti s vytažením spadlého kmene z řeky a záchranáři pátrající po chlapci se jej rozhodli využít. Hladina by měla být snížena do 13:00.

Patnáctiletého chlapce z Brna se stále nedaří najít

Krimi

„Pokusíme se v pátrání také pomoci. Oblast na řece od Přízřenic až po Rajhrad zkontrolují naši pracovníci z loďky,“ řekl Právu mluvčí státního podniku Povodí Moravy Petr Chmelař.

Pátrání po zmizelém chlapci probíhalo i v minulých dnechVideo: Policie ČR

Pátrači, kteří do kalných vod vstoupili pod mostem ve čtvrti Jundrov v Brně kolem půl jedenácté dopoledne, se zaměřili především na bahnité břehy řeky, které tyčemi prohledávali po proudu doslova metr po metru. „Do středu koryta stejně nemá smysl lézt, tam voda zůstane pořád hluboká a v těchto místech používat potápěče by byl nesmysl,“ poznamenal jeden z hasičů, který břeh v těžkém bahnitém podloží prohledával.

„Při akci, do které je nasazeno několik desítek policistů, se zaměříme prioritně na úsek mezi jezy v Jundrově a u Kamenomlýnské ulice. Poté se poradíme, jak a kde budeme dále postupovat,“ řekl Právu mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný mladík

Na sociálních sítích se objevila zpráva, v níž Tomášův otec informoval o středeční pátrací akci a zároveň žádá případné dobrovolníky, aby se v úseku mezi Brnem a Židlochovicemi porozhlédli v okolí řeky, s tím, aby ale do koryta z bezpečnostních důvodů nevstupovali.

Patnáctiletý chlapec je dva dny nezvěstný, hledal ho i vrtulník

Krimi

Pátrání se rozjelo poté, co se chlapec minulou středu večer nevrátil domů. Hoch je asi 170 centimetrů vysoký, hubené postavy, má hnědé oči a tmavé, krátce střižené vlasy. Při odchodu z domova měl na sobě černé tepláky, černobílé tenisky Nike a mikinu. Informace o pohřešovaném lze volat na tísňovou linku policie 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám